Održano okružno takmičenje iz informatike za srednjoškolce

U prostorijama Računarske gimnazije i Računarskog fakulteta  danas je održano okružno takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola.  Na takmičenju je učestovovalo 130  učenika, a deo nadmetanja održao se i u ETŠ „Rade Končar“ i ETŠ „Nikola Tesla“. Državno takmičenje iz informatike za srednjoškolce održaće se u subotu 24.03.2012. godine. Na našem sajtu uskoro će biti objavljeni rezultati takmičenja i rešenja zadataka, a možete pogledati i galeriju fotografija.

Računarski fakultet svake godine  deli pune stipendije za besplatno četvorogodišnje studiranje najbolje plasiranim maturantima na Srpskoj informatičkoj olimpijadi. Školske 2012/2013. godine fakultet će, pored ovih punih stipendija, ponuditi svim ostalim maturantima plasiranim na državno takmičenje iz informatike da konkurišu za dvadesetak polustipendija za sve četiri godine studija.

Pozivamo sve takmičare, ukoliko su zainteresovani za studiranje na Računarskom fakultetu, da prate rang listu potencijalnih stipendista koja će biti na sajtu fakulteta (www.raf.edu.rs).

1813-odrzano-okruzno-takmicenje-iz-informatike-za-srednjoskolce