Отворена шеста Српска информатичка олимпијада

У суботу 19. маја почела је шеста Српска информатичка олимпијада за ученике основних и средњих школа у организацији Друштва математичара Србије. Домаћини овог надметања највишег ранга су Рачунарски факултет и Рачунарска гимназија (Кнез Михаилова 6/6) из Београда, у чијим се просторијама, такмичи 60 најбољих младих информатичара из целе Србије. Такмичење је отворио проф. др Александар Липковски, председник ДМС-а, који је истакао да су присутни ученици најбољи млади информатичари у Србији и пожелео им пуно успеха на данашњем надметању.

Четрнаест најбољих матураната средњих школа, на овогодишњим такмичењима из информатике, добило је четворогодишње пуне стипендије Рачунарског факултета из Београда, које су им овом приликом и уручене. Школске 2012/2013 године RAF ће, поред ових пуних стипендија, понудити свим осталим матурантима да конкуришу за двадесетак полу стипендија (попуст од 50%) за све четири године студија. Листу потенцијалних стипендиста можете видети на сајту www.raf.edu.rs.
Олимпијада за основце се одржава само у суботу 19. маја 2012. године, а резултати ће бити објављени на сајту Рачунарске гимназије и Друштва математичара Србије од понедељка 21. маја у подне.

Олимпијада за средњошколце траје два такмичарска дана и завршава се у недељу 20. маја у 16 часова када ће у просторијама Рачунарског факултета бити проглашени победници и изабрана екипа која ће представљати Србију на 24. Међународној информатичкој олимпијади за ученике средњих школа у Италији (од 23. до 30. септембра 2012. године).

Фотографије са такмичења можете погледати у галерији.

1849-otvorena-sesta-srpska-informaticka-olimpijada