Otvorena šesta Srpska informatička olimpijada

U subotu 19. maja počela je šesta Srpska informatička olimpijada za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Društva matematičara Srbije. Domaćini ovog nadmetanja najvišeg ranga su Računarski fakultet i Računarska gimnazija (Knez Mihailova 6/6) iz Beograda, u čijim se prostorijama, takmiči 60 najboljih mladih informatičara iz cele Srbije. Takmičenje je otvorio prof. dr Aleksandar Lipkovski, predsednik DMS-a, koji je istakao da su prisutni učenici najbolji mladi informatičari u Srbiji i poželeo im puno uspeha na današnjem nadmetanju.

Četrnaest najboljih maturanata srednjih škola, na ovogodišnjim takmičenjima iz informatike, dobilo je četvorogodišnje pune stipendije Računarskog fakulteta iz Beograda, koje su im ovom prilikom i uručene. Školske 2012/2013 godine RAF će, pored ovih punih stipendija, ponuditi svim ostalim maturantima da konkurišu za dvadesetak polu stipendija (popust od 50%) za sve četiri godine studija. Listu potencijalnih stipendista možete videti na sajtu www.raf.edu.rs.
Olimpijada za osnovce se održava samo u subotu 19. maja 2012. godine, a rezultati će biti objavljeni na sajtu Računarske gimnazije i Društva matematičara Srbije od ponedeljka 21. maja u podne.

Olimpijada za srednjoškolce traje dva takmičarska dana i završava se u nedelju 20. maja u 16 časova kada će u prostorijama Računarskog fakulteta biti proglašeni pobednici i izabrana ekipa koja će predstavljati Srbiju na 24. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Italiji (od 23. do 30. septembra 2012. godine).

Fotografije sa takmičenja možete pogledati u galeriji.

1849-otvorena-sesta-srpska-informaticka-olimpijada