Посетите Фестивал информатике у Delta city-ју

Компанија ЦЕТ у сарадњи са Рачунарским факултетом и Рачунарском гимназијом организује јединствени Фестивал информатике који ће се од 16. до 25. јула одржати у централном атријуму Delta city-ја.

Шетаћете Скадарским сокачетом до Куће Ђуре Јакшића, са леве стране биће постављена позорница на којој ће се дешавати разни културни програми као што су представе, музички наступи, и слично, као и посебне презентације учесника фестивала. Публика ће представе гледати смештена за старе „Боемске“ кафанске столове. Са десне стране чекаће Вас летњи шешир проф. Косте Вујића, где ћете моћи да изаберете Вашу омиљену књигу из области информатике или неки од популарних наслова Portalibris-а. Аустријски културни форум ће се представити са изложбом Густава Клинта под називом „Претеча модерне“, Јапанска амбасада приказивањем најновијих информатичких и техничких достигнућа Јапана, а Руски дом заједничком изложбом: „Боеми Русије и Србије “ у интерпретацији студената Академије лепих уметности.

Поред понуде нових рачунарских курсева који се могу примењивати у музици, сликарству, монтажи, фотографији или сценографији, посетиоци ће имати прилике да посете и Музеј Народне банке Србије из ког ће изаћи са својом новчаницом. На самом фестивалу заинтересовани ће моћи да израђују своје занимљиве фотомонтаже, а биће садржаја за све узрасте. Поред организатора и амбасада Аустрије, Јапана и Русије, овај пројекат подржали су: Народна банка Србије, Београдска тврђава, Кућа Ђуре Јакшића, Музеј позоришних уметности, Народно позориште и Архив Београда.

1871-posetite-festival-informatike-u-delta-city-ju