Posetite Festival informatike u Delta city-ju

Kompanija CET u saradnji sa Računarskim fakultetom i Računarskom gimnazijom organizuje jedinstveni Festival informatike koji će se od 16. do 25. jula održati u centralnom atrijumu Delta city-ja.

Šetaćete Skadarskim sokačetom do Kuće Đure Jakšića, sa leve strane biće postavljena pozornica na kojoj će se dešavati razni kulturni programi kao što su predstave, muzički nastupi, i slično, kao i posebne prezentacije učesnika festivala. Publika će predstave gledati smeštena za stare „Boemske“ kafanske stolove. Sa desne strane čekaće Vas letnji šešir prof. Koste Vujića, gde ćete moći da izaberete Vašu omiljenu knjigu iz oblasti informatike ili neki od popularnih naslova Portalibris-a. Austrijski kulturni forum će se predstaviti sa izložbom Gustava Klinta pod nazivom „Preteča moderne“, Japanska ambasada prikazivanjem najnovijih informatičkih i tehničkih dostignuća Japana, a Ruski dom zajedničkom izložbom: „Boemi Rusije i Srbije “ u interpretaciji studenata Akademije lepih umetnosti.

Pored ponude novih računarskih kurseva koji se mogu primenjivati u muzici, slikarstvu, montaži, fotografiji ili scenografiji, posetioci će imati prilike da posete i Muzej Narodne banke Srbije iz kog će izaći sa svojom novčanicom. Na samom festivalu zainteresovani će moći da izrađuju svoje zanimljive fotomontaže, a biće sadržaja za sve uzraste. Pored organizatora i ambasada Austrije, Japana i Rusije, ovaj projekat podržali su: Narodna banka Srbije, Beogradska tvrđava, Kuća Đure Jakšića, Muzej pozorišnih umetnosti, Narodno pozorište i Arhiv Beograda.

1871-posetite-festival-informatike-u-delta-city-ju