Пријавите се на Bubble Cup

MDCS такмичење Bubble Cup слави мали јубилеј, ове године по пети пут, од 1. априла стартује у Србији! Bubble Cup је дошао до своје пете верзије. Прва фаза такмичења почеће 1. априла 2012. и трајаће месец дана. Друга рунда предвиђена је за мај, а финале ће се, као и до сада, одржати у Београду, у просторијама Рачунског центра, на јесен.

Bubble Cup је тимско такмичење (три такмичара у тиму) у решавању алгоритамских проблема намењено студентима и средњошколцима у Србији и региону. Циљ такмичења је популаризација програмирања међу младима и побољшање успеха екипа наше земље на међународним такмичењима, типа ACM и сличним. Такмичење организује Информационо друштво Србије, а главни покровитељ и организатор техничког дела такмичења (осмишљавање задатака, реализација такмичарског система, вебсајта итд.) је Mајкрософт Развојни центар у Србији.

Такмичење је организовано тако да се састоји из укупно три рунде, у којима се такмиче екипе састављене од највише три члана. Прве две рунде су квалификационе и изводе се oнлајн, преко сајта такмичења, www.bubblecup.org. Најбоље екипе се такмиче уживо – у септембру организујемо сусрет у Рачунском центру ЕТФ, где се током пет часова решавају алгоритамски задаци, у развојном окружењу и програмском језику по избору. Финале траје практично два дана – с обзиром да су многе екипе ван Београда, а неке и из региона (Румунија, Хрватска…). Прво вече је организован долазак и испробавање система за такмичење, а другог дана се одржава само такмичење, након којег организујемо разгледање Развојног центра Мајкрософта и пројеката који се тамо имплементирају. Те вечери се организује додела награда и победничка журка.
Само место финала такмичења изузетно је занимљиво и узбудљиво – такмичари за сваки решен задатак добијају по један балон испуњен хелијумом везан за њихове шоље (bubble cups), које су постављене на столовима, а преко Live Score система такмичари знају на којој се позицији тренутно налазе и какве су им шансе за победу.

Више информација погледајте на сајту такмичења www.bubblecup.org.

1822-prijavite-se-na-bubble-cup