РАФ доделио стипендију Момчилу Гајићу

Младом програмеру Момчилу Гајићу, ученику трећег разреда Ваљевске гимназије, Рачунарски факултет је доделио пуну стипендију за упис на академске студије школске 2013/2014 године. Животна прича и велики таленат за рачунарске науке довели су га до остварења сна. „О овоме сам сањао. Рачунарски факултет је најбоље место за образовање које желим. Већ сам навикао да у исто време радим и учим, а стипендија на овом факултету је први корак у остварењу мог сна, да ми програмирање и софтверски инжењеринг буду животни позив.“ – каже Момчило Гајић.

Стипендија је свечано уручена у Ваљевској гимназији, пред Момчиловим школским друговима и директором школе, коме је овом приликом поклоњен комплет рачунарске литературе за школску библиотеку.

Након текста у дневном листу „Блиц“ о момку који поправља рачунаре како би издржавао млађу сестру, незапослене старатеље бабу и деду, с којима живи као подстанар, а при том је одличан програмер, Рачунарски факултет је донео одлуку да му понуди бесплатно четворогодишње школовање. Искрено се надамо да ће ово бити његов сигуран корак ка бољој будућности.

1855-raf-dodelio-stipendiju-momcilu-gajicu