RAF dodelio stipendiju Momčilu Gajiću

Mladom programeru Momčilu Gajiću, učeniku trećeg razreda Valjevske gimnazije, Računarski fakultet je dodelio punu stipendiju za upis na akademske studije školske 2013/2014 godine. Životna priča i veliki talenat za računarske nauke doveli su ga do ostvarenja sna. „O ovome sam sanjao. Računarski fakultet je najbolje mesto za obrazovanje koje želim. Već sam navikao da u isto vreme radim i učim, a stipendija na ovom fakultetu je prvi korak u ostvarenju mog sna, da mi programiranje i softverski inženjering budu životni poziv.“ – kaže Momčilo Gajić.

Stipendija je svečano uručena u Valjevskoj gimnaziji, pred Momčilovim školskim drugovima i direktorom škole, kome je ovom prilikom poklonjen komplet računarske literature za školsku biblioteku.

Nakon teksta u dnevnom listu „Blic“ o momku koji popravlja računare kako bi izdržavao mlađu sestru, nezaposlene staratelje babu i dedu, s kojima živi kao podstanar, a pri tom je odličan programer, Računarski fakultet je doneo odluku da mu ponudi besplatno četvorogodišnje školovanje. Iskreno se nadamo da će ovo biti njegov siguran korak ka boljoj budućnosti.

1855-raf-dodelio-stipendiju-momcilu-gajicu