Свечано отварање Балканијаде из информатике

Свечаним отварањем у Ректорату Универзитета у Београду, почела је 20. Балканска информатичка олимпијада која је окупила педесетак најбољих младих програмера из региона. Учествују екипе из Бугарске, БиХ, Кипра, Грчке, Македоније, Црне Горе, Румуније, Турске и Србије, а министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић поручио је гостима да се не љуте што тим из Србије жели да победи, јер су наши информатичари и до сада постизали одличне резултате на овим такмичењима.

Учеснике тог престижног такмичења поздравио је и ректор Универзитета у Београду Бранко Ковачевић, који је упознао младе информатичаре са историјом водећег универзитета у региону, дужом од два века. У име домаћина такмичења, Рачунарског факултета, присутнима је добродошлицу пожелела Љиљана Бјеличић и истакла да је РАФ један од водећих факултета у Србији који се бави информатичким образовањем.

Јубиларну, 20. информатичку Балканијаду организују Друштво математичара Србије, Мајкрософт развојни центар из Београда, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Рачунарског факултета и Nordeus-а.

Информатичка олимпијада трајаће у Београду до 19. августа.

Фотографије са свечаности можете погледати у галерији.

1878-svecano-otvaranje-balkanijade-iz-informatike