Svečano otvaranje Balkanijade iz informatike

Svečanim otvaranjem u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, počela je 20. Balkanska informatička olimpijada koja je okupila pedesetak najboljih mladih programera iz regiona. Učestvuju ekipe iz Bugarske, BiH, Kipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Turske i Srbije, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović poručio je gostima da se ne ljute što tim iz Srbije želi da pobedi, jer su naši informatičari i do sada postizali odlične rezultate na ovim takmičenjima.

Učesnike tog prestižnog takmičenja pozdravio je i rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević, koji je upoznao mlade informatičare sa istorijom vodećeg univerziteta u regionu, dužom od dva veka. U ime domaćina takmičenja, Računarskog fakulteta, prisutnima je dobrodošlicu poželela Ljiljana Bjeličić i istakla da je RAF jedan od vodećih fakulteta u Srbiji koji se bavi informatičkim obrazovanjem.

Jubilarnu, 20. informatičku Balkanijadu organizuju Društvo matematičara Srbije, Majkrosoft razvojni centar iz Beograda, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Računarskog fakulteta i Nordeus-a.

Informatička olimpijada trajaće u Beogradu do 19. avgusta.

Fotografije sa svečanosti možete pogledati u galeriji.

1878-svecano-otvaranje-balkanijade-iz-informatike