Успех РАФ-оваца на АCM-у

Наставивши традицију учествовања на међународним такмичењима из програмирања, Рачунарски факултет је и ове године послао три екипе на престижно такмичење. Од осам тимова из Србије, који су учествовали на ACM International Collegiate Programming Contest, екипа RAF 0x01 (у саставу Душан Здравковић, Димитрије Димић и Никола Стојиљковић) прва је по успеху из наше земље.

Тим РАФ 0x00 (у саставу Ђорђе Јовановић, Милош Милошевић и Угљеша Стојановић, студенти треће године) била је четвртопласирана екипа из Србије. Екипа коју је спонзорисао Мајкрософт развојни центар у Србији, под именом MDCS Belgrade 3 (у саставу Дејан Максимовић, Александар Миловановић и Игор Халиловић, студенти треће године) седмопласирана је домаћа екипа.

Ове године је такмичење за југоисточну Европу одржано на два места – у Румунији и Украјини истовремено. Као последица, у финалу је учествовало чак 78 тимова. Комбинација нешто тежих задатака и малих проблема са синхронизацијом између земаља довела је до тога да ниједна екипа не уради свих десет задатака – првопласирани тим из Украјине је такмичење завршио са осам бодова. У укупном пласману, рачунајући резултате и из Румуније и из Украјине, од 78 тимова, екипе Рачунарског факултета заузеле су 21, 47. и 71. место, док су екипе Универзитета у Београду, Универзитета у Нишу и Универзитета у Новом Саду заузеле 25, 40, 48, 62. и 75. место.

1910-uspeh-raf-ovaca-na-acm-u