Uspeh RAF-ovaca na ACM-u

Nastavivši tradiciju učestvovanja na međunarodnim takmičenjima iz programiranja, Računarski fakultet je i ove godine poslao tri ekipe na prestižno takmičenje. Od osam timova iz Srbije, koji su učestvovali na ACM International Collegiate Programming Contest, ekipa RAF 0x01 (u sastavu Dušan Zdravković, Dimitrije Dimić i Nikola Stojiljković) prva je po uspehu iz naše zemlje.

Tim RAF 0x00 (u sastavu Đorđe Jovanović, Miloš Milošević i Uglješa Stojanović, studenti treće godine) bila je četvrtoplasirana ekipa iz Srbije. Ekipa koju je sponzorisao Majkrosoft razvojni centar u Srbiji, pod imenom MDCS Belgrade 3 (u sastavu Dejan Maksimović, Aleksandar Milovanović i Igor Halilović, studenti treće godine) sedmoplasirana je domaća ekipa.

Ove godine je takmičenje za jugoistočnu Evropu održano na dva mesta – u Rumuniji i Ukrajini istovremeno. Kao posledica, u finalu je učestvovalo čak 78 timova. Kombinacija nešto težih zadataka i malih problema sa sinhronizacijom između zemalja dovela je do toga da nijedna ekipa ne uradi svih deset zadataka – prvoplasirani tim iz Ukrajine je takmičenje završio sa osam bodova. U ukupnom plasmanu, računajući rezultate i iz Rumunije i iz Ukrajine, od 78 timova, ekipe Računarskog fakulteta zauzele su 21, 47. i 71. mesto, dok su ekipe Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Novom Sadu zauzele 25, 40, 48, 62. i 75. mesto.

1910-uspeh-raf-ovaca-na-acm-u