„Berkeley & Belgrade: Build the Future”

Удружење студената електротехнике Европе – Истек Локални комитет Београд овог пролећа организује, у сарадњи са организацијом „Tau Beta Pi“ са Универзитета Беркли, екипно такмичење у програмирању на тему социјалног предузетништва „Berkeley & Belgrade: Build the future“. Током 2 недеље трајања овог такмичења, тимови од по 3 члана ће осмишљавати и имплементирати социјалну платформу која за основни циљ има умрежавање одређене групације људи. Код оцењивања имплементираних решења оцењиваће се идеја, стил кодирања, као и техничка изводљивост. Тимови се пријављују до 2. априла користеци социјалну мрежу Scuddle.

Осим такмичарског дела, велика вредност овог пројекта се огледа у успостављању сарадње између студената са Универзитета „Berkeley“ и Универзитета у Београду. Надамо се да ће овај пилот пројекат бити само почетак једне веома успешне сарадње и да ће у будућности довести до веће размене студената и сарадње са великим бројем компанија. До 19. априла у 23:59 часова потребно је окачити завршене апликације на страницу www.scuddle.me/buildthefuture и послати оригинални код жирију који ће га прегледати. Жири ће се састојати од професора/асистената са Електротехничког факултета, као и представника компанија.

Последњег дана такмичења, 21. априла ће се одржати презентација решења направљених од стране пријављених тимова, и прогласити победнички тим. Победнички тимови са оба универзитета ће као награду добити путовање у град супротног универзитета, где ће имати прилику да се упознају са колегама и да посете компаније које су подржале овај догађај. Тим са Универзитета у Београду, чија идеја буде проглашена за најбољу добиће плаћено путовање на Универзитет „Berkeley“.

За више информација о такмичењу посетите интернет страницу eestec.etf.rs/bvbs, или пошаљите мејл на: board @ eestec.etf.rs

1982-berkeley-i-belgrade-build-the-future