„Berkeley & Belgrade: Build the Future”

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Lokalni komitet Beograd ovog proleća organizuje, u saradnji sa organizacijom „Tau Beta Pi“ sa Univerziteta Berkli, ekipno takmičenje u programiranju na temu socijalnog preduzetništva„Berkeley & Belgrade: Build the future“. Tokom 2 nedelje trajanja ovog takmičenja, timovi od po 3 člana će osmišljavati i implementirati socijalnu platformu koja za osnovni cilj ima umrežavanje određene grupacije ljudi. Kod ocenjivanja implementiranih rešenja ocenjivaće se ideja, stil kodiranja, kao i tehnička izvodljivost. Timovi se prijavljuju do 2. aprila koristeci socijalnu mrežu Scuddle.

Osim takmičarskog dela, velika vrednost ovog projekta se ogleda u uspostavljanju saradnje između studenata sa Univerziteta „Berkeley“ i Univerziteta u Beogradu. Nadamo se da će ovaj pilot projekat biti samo početak jedne veoma uspešne saradnje i da će u budućnosti dovesti do veće razmene studenata i saradnje sa velikim brojem kompanija. Do 19. aprila u 23:59 časova potrebno je okačiti završene aplikacije na stranicu www.scuddle.me/buildthefuture i poslati originalni kod žiriju koji će ga pregledati. Žiri će se sastojati od profesora/asistenata sa Elektrotehničkog fakulteta, kao i predstavnika kompanija.

Poslednjeg dana takmičenja, 21. aprila će se održati prezentacija rešenja napravljenih od strane prijavljenih timova, i proglasiti pobednički tim. Pobednički timovi sa oba univerziteta će kao nagradu dobiti putovanje u grad suprotnog univerziteta, gde će imati priliku da se upoznaju sa kolegama i da posete kompanije koje su podržale ovaj događaj. Tim sa Univerziteta u Beogradu, čija ideja bude proglašena za najbolju dobiće plaćeno putovanje na Univerzitet „Berkeley“.

Za više informacija o takmičenju posetite internet stranicu eestec.etf.rs/bvbs, ili pošaljite mejl na: board @ eestec.etf.rs

1982-berkeley-i-belgrade-build-the-future