Отворена седма Српска информатичка олимпијада

У суботу 20. априла почела је седма Српска информатичка олимпијада за ученике средњих школа у организацији Друштва математичара Србије. Домаћини овог надметања највишег ранга су Рачунарски факултет и Рачунарска гимназија (Кнез Михаилова 6/6) из Београда, у чијим се просторијама, такмичи 35 најбољих младих информатичара из целе Србије.

Овогодишњим матурантима упућен је позив Рачунарског факултета да конкуришу за 10 пуних и 20 полу стипендија, које ова високошколска установа додељује сваке године. Заинтересовани кандидати би требало да поднесу потребна документа, најкасније до 31. маја 2013. године. Листу потенцијалних стипендиста можете видети на сајту www.raf.edu.rs.

Олимпијада за средњошколце траје два такмичарска дана и завршава се у недељу 21. априла у 16 часова када ће у просторијама Рачунарског факултета бити проглашени победници и изабрана екипа која ће представљати Србију на 25. Међународној информатичкој олимпијади за ученике средњих школа у Аустралији (од 06. до 13. јула 2013. године).

Фотографије са такмичења можете погледати у галерији.

2111-otvorena-sedma-srpska-informaticka-olimpijada