Otvorena sedma Srpska informatička olimpijada

U subotu 20. aprila počela je sedma Srpska informatička olimpijada za učenike srednjih škola u organizaciji Društva matematičara Srbije. Domaćini ovog nadmetanja najvišeg ranga su Računarski fakultet i Računarska gimnazija (Knez Mihailova 6/6) iz Beograda, u čijim se prostorijama, takmiči 35 najboljih mladih informatičara iz cele Srbije.

Ovogodišnjim maturantima upućen je poziv Računarskog fakulteta da konkurišu za 10 punih i 20 polu stipendija, koje ova visokoškolska ustanova dodeljuje svake godine. Zainteresovani kandidati bi trebalo da podnesu potrebna dokumenta, najkasnije do 31. maja 2013. godine. Listu potencijalnih stipendista možete videti na sajtu www.raf.edu.rs.

Olimpijada za srednjoškolce traje dva takmičarska dana i završava se u nedelju 21. aprila u 16 časova kada će u prostorijama Računarskog fakulteta biti proglašeni pobednici i izabrana ekipa koja će predstavljati Srbiju na 25. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Australiji (od 06. do 13. jula 2013. godine).

Fotografije sa takmičenja možete pogledati u galeriji.

2111-otvorena-sedma-srpska-informaticka-olimpijada