Почиње Bubble Cup 6!

Bubble Cup се одржава по шести пут! Bubble cup је тимско такмичење (три такмичара у тиму) у решавању алгоритамских проблема намењено студентима и средњошколцима у Србији и широм света. Циљ такмичења је популаризација програмирања међу младима и побољшање успеха екипа наше земље на међународним такмичењима. Прва фаза такмичења почеће 1. априла 2013. и трајаће месец дана. Друга фаза предвиђена је за мај, а финале ће се одржати на јесен у Београду. Ове године ће такмичење први пут бити организовано у две категорије: ученици средњих и основних школа  и студенти.

Такмичење организује Информационо друштво Србије, а главни покровитељ и организатор техничког дела такмичења (осмишљавање задатака, реализација такмичарског система, вебсајта итд.) је Microsoft Development Center Serbia. Такмичење је организовано тако да се састоји из укупно три рунде, у којима се такмиче екипе састављене од највише три члана. Прве две рунде су квалификационе и изводе се преко сајта такмичења, www.bubblecup.org. Најбоље екипе из обе категорије се такмиче уживо – у септембру организујемо сусрет у Београду! Ученици средњих и основних школа током пет часова решавају алгоритамске задатке, у развојном окружењу и програмском језику по избору.

Финале траје практично два дана – с обзиром да су многе екипе ван Београда, а неке и ван Србије, прво вече је организован долазак и испробавање система за такмичење, а другог дана се одржава само такмичење, након којег организујемо разгледање Развојног центра Мајкрософта и пројеката који се тамо имплементирају. Те вечери се организује додела награда и победничка журка. Само финале такмичења изузетно је занимљиво и узбудљиво. Студенти који се такмиче у финалу, од ове године, неће бити у истој категорији са средњошколцима. Они ће за решавање својих проблема имати 24 часа. Детаљније информације можете пронаћи на сајту такмичења.

1983-pocinje-bubble-cup-6