Počinje Bubble Cup 6!

Bubble Cup se održava po šesti put! Bubble cup je timsko takmičenje (tri takmičara u timu) u rešavanju algoritamskih problema namenjeno studentima i srednjoškolcima u Srbiji i širom sveta. Cilj takmičenja je popularizacija programiranja među mladima i poboljšanje uspeha ekipa naše zemlje na međunarodnim takmičenjima. Prva faza takmičenja počeće 1. aprila 2013. i trajaće mesec dana. Druga faza predviđena je za maj, a finale će se održati na jesen u Beogradu. Ove godine će takmičenje prvi put biti organizovano u dve kategorije: učenici srednjih i osnovnih škola  i studenti.

Takmičenje organizuje Informaciono društvo Srbije, a glavni pokrovitelj i organizator tehničkog dela takmičenja (osmišljavanje zadataka, realizacija takmičarskog sistema, vebsajta itd.) je Microsoft Development Center Serbia. Takmičenje je organizovano tako da se sastoji iz ukupno tri runde, u kojima se takmiče ekipe sastavljene od najviše tri člana. Prve dve runde su kvalifikacione i izvode se preko sajta takmičenja, www.bubblecup.org. Najbolje ekipe iz obe kategorije se takmiče uživo – u septembru organizujemo susret u Beogradu! Učenici srednjih i osnovnih škola tokom pet časova rešavaju algoritamske zadatke, u razvojnom okruženju i programskom jeziku po izboru.

Finale traje praktično dva dana – s obzirom da su mnoge ekipe van Beograda, a neke i van Srbije, prvo veče je organizovan dolazak i isprobavanje sistema za takmičenje, a drugog dana se održava samo takmičenje, nakon kojeg organizujemo razgledanje Razvojnog centra Majkrosofta i projekata koji se tamo implementiraju. Te večeri se organizuje dodela nagrada i pobednička žurka. Samo finale takmičenja izuzetno je zanimljivo i uzbudljivo. Studenti koji se takmiče u finalu, od ove godine, neće biti u istoj kategoriji sa srednjoškolcima. Oni će za rešavanje svojih problema imati 24 časa. Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu takmičenja.

1983-pocinje-bubble-cup-6