Студенти Рачунарског факултета победници такмичења AI Olympics

Вања Петровић Танковић, Владо Пајић, Александар Миловановић и Ненад Божидаревић, студенти треће и четврте године Рачунарског факултета, освојили су прва три места на тимском такмичењу AI Olympics које је 23. фебруара одржано у Букурешту. Четири тима са Рачунарског факултета нашла су се у конкуренцији од преко 130 тимова, успевши да обезбеде себи пролаз у полуфинале на квалификацијама које су одржане 15. фебруара, заједно за четири тима из Румуније.

У финалу је Вања Петровић Танковић освојио прво, тим који су чинили Владо Пајић и Александар Миловановић друго, а Ненад Божидаревић треће место. Осим ова три тима, четврти тим, који су чинили Никола Стојиљковић, Душан Здравковић и Димитрије Димић, заузео је треће место у полуфиналном мечу, али није прошао у финале. Ово представља поновљени успех студената Рачунарског факултета, пошто је наш бивши студент Милош Станковић на прошлом такмичењу такође освојио прво место.

AI Olympics је такмичење у развоју вештачке интелигенције које је у оквиру догађаја AI-MAS ове године одржано по трећи пут. Задатак такмичара је био да развију алгоритме за контролисање својих јединица у стратешкој игри Crafting Quest, након чега су се решења такмичара сукобљавала међусобно. Поред такмичења, у оквиру догађаја су организована и разна предавања и презентације, па су тако студенти могли да слушају предаваче из Facebook-а и Google-а, као и да посете штandове на којима су могли да конкуришу за праксе и на којима су презентована разна достигнућа из области роботике и вештачке интелигенције.

1960-studenti-racunarskog-fakulteta-pobednici-takmicenja-ai-olympics