Studenti Računarskog fakulteta pobednici takmičenja AI Olympics

Vanja Petrović Tanković, Vlado Pajić, Aleksandar Milovanović i Nenad Božidarević, studenti treće i četvrte godine Računarskog fakulteta, osvojili su prva tri mesta na timskom takmičenju AI Olympics koje je 23. februara održano u Bukureštu. Četiri tima sa Računarskog fakulteta našla su se u konkurenciji od preko 130 timova, uspevši da obezbede sebi prolaz u polufinale na kvalifikacijama koje su održane 15. februara, zajedno za četiri tima iz Rumunije.

U finalu je Vanja Petrović Tanković osvojio prvo, tim koji su činili Vlado Pajić i Aleksandar Milovanović drugo, a Nenad Božidarević treće mesto. Osim ova tri tima, četvrti tim, koji su činili Nikola Stojiljković, Dušan Zdravković i Dimitrije Dimić, zauzeo je treće mesto u polufinalnom meču, ali nije prošao u finale. Ovo predstavlja ponovljeni uspeh studenata Računarskog fakulteta, pošto je naš bivši student Miloš Stanković na prošlom takmičenju takođe osvojio prvo mesto.

AI Olympics je takmičenje u razvoju veštačke inteligencije koje je u okviru događaja AI-MAS ove godine održano po treći put. Zadatak takmičara je bio da razviju algoritme za kontrolisanje svojih jedinica u strateškoj igri Crafting Quest, nakon čega su se rešenja takmičara sukobljavala međusobno. Pored takmičenja, u okviru događaja su organizovana i razna predavanja i prezentacije, pa su tako studenti mogli da slušaju predavače iz Facebook-a i Google-a, kao i da posete štandove na kojima su mogli da konkurišu za prakse i na kojima su prezentovana razna dostignuća iz oblasti robotike i veštačke inteligencije.

1960-studenti-racunarskog-fakulteta-pobednici-takmicenja-ai-olympics