AIESEC – саопштење

Свакодневни живот у затвореном окружењу младе људе све више ограничава у личном и професионалном развоју и откривању својих способности. Оно што разликује просечне младе од лидера у свом друштву и проактивних младих који су носиоци промена, јесте свест о проблемима у околини и свету и жеља да  предузму нешто поводом тога, уместо да само чекају да се промена догоди сама од себе, или да се једноставно одселе. Кључ креирања позитивних промена у друштву налази се међу младима широм света.

Program Global Citizen студентске организације AIESEC омогућава студентима да кроз волонтерски рад у интернационалном окружењу раде на личном усавршавању, откривању нових и ширењу своје културе. Чини га мрежа пројеката широм света на теме попут мултикултуралности, толеранције, едукација младих и ширења свести о глобалним проблемима попут људских права и лидерства. Ови пројекти се реализују у невладиним организацијама, школама, универзитетима и летњим камповима широм света.
Учесници програма су људи који ће, по повратку са волонтерског искуства, бити проактивни млади лидери, покретачи позитивних промена у свом окружењу и друштву. Они стичу искуство кроз сналажење у различитим ситуацијама и рад у интернационалном тиму током волонтирања. Решавајући одређени друштвени проблем, они остварују утицај на стотине младих са којима раде – на њхове вештине, знање, начин размишљања и мотивацију да и сами буду покретачи промена у свом друштву. Само неке од земаља у којима се може учествовати су Пољска, Русија, Турска,Египат, Тунис.

Више о програму и условима учествовања можете сазнати на презентацији Global Citizen програма које ће се одржати 7. и 8. маја на Факултету безбедности, FASPER-у, као и на Филозофском факултету. Такође, више информација можете наћи и на сајту www.globalcitizen.rs, као и на Facebook страници.

2452-i-s-c-saopstenje