AIESEC – saopštenje

Svakodnevni život u zatvorenom okruženju mlade ljude sve više ograničava u ličnom i profesionalnom razvoju i otkrivanju svojih sposobnosti. Ono što razlikuje prosečne mlade od lidera u svom društvu i proaktivnih mladih koji su nosioci promena, jeste svest o problemima u okolini i svetu i želja da  preduzmu nešto povodom toga, umesto da samo čekaju da se promena dogodi sama od sebe, ili da se jednostavno odsele. Ključ kreiranja pozitivnih promena u društvu nalazi se među mladima širom sveta.

Program Global Citizen studentske organizacije AIESEC omogućava studentima da kroz volonterski rad u internacionalnom okruženju rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Čini ga mreža projekata širom sveta na teme poput multikulturalnosti, tolerancije, edukacija mladih i širenja svesti o globalnim problemima poput ljudskih prava i liderstva. Ovi projekti se realizuju u nevladinim organizacijama, školama, univerzitetima i letnjim kampovima širom sveta.
Učesnici programa su ljudi koji će, po povratku sa volonterskog iskustva, biti proaktivni mladi lideri, pokretači pozitivnih promena u svom okruženju i društvu. Oni stiču iskustvo kroz snalaženje u različitim situacijama i rad u internacionalnom timu tokom volontiranja. Rešavajući određeni društveni problem, oni ostvaruju uticaj na stotine mladih sa kojima rade – na njhove veštine, znanje, način razmišljanja i motivaciju da i sami budu pokretači promena u svom društvu. Samo neke od zemalja u kojima se može učestvovati su Poljska, Rusija, Turska,Egipat, Tunis.

Više o programu i uslovima učestvovanja možete saznati na prezentaciji Global Citizen programa koje će se održati 7. i 8. maja na Fakultetu bezbednosti, FASPER-u, kao i na Filozofskom fakultetu. Takođe, više informacija možete naći i na sajtu www.globalcitizen.rs, kao i na Facebook stranici.

2452-i-s-c-saopstenje