Почиње Hackathon

У суботу 15. марта 2014. године почиње Hackathon, надметање у програмирању у трајању од 24 сата, под слоганом “Make web, not war”. Реч је о тимском такмичењу студената, где ће свака екипа имати 24 сата да направи веб апликацију на задату тему. Такмичење ће се одржати на Рачунарском факултету (Кнез Михаилова 6/6), са почетком у 12.30 часова. Hackathon је организован од стране независног тима студената Рачунарског факултета са циљем промовисања такмичарског програмирања, пружања јединственог практичног искуства и повезивања студената из области програмирања.

За сваку екипу ће бити обезбеђен простор за рад и одмор, као и неограничене количине хране и пића у току трајања самог такмичења. Апликације ће оцењивати стручни жири у више различитих категорија (креативност, реализација, дизајн, функционалност, лакоћа коришћења), а све чланове најбоље пласираних тимова очекују вредне награде.

Поред подршке Рачунарског факултета, потенцијал овог надметања препознали су Microsoft Development Center Serbia, Devana Technologies, Infobip и Belgrade Venture Forum, који су спонзори такмичења.

2421-pocinje-hackathon