Počinje Hackathon

U subotu 15. marta 2014. godine počinje Hackathon, nadmetanje u programiranju u trajanju od 24 sata, pod sloganom “Make web, not war”. Reč je o timskom takmičenju studenata, gde će svaka ekipa imati 24 sata da napravi veb aplikaciju na zadatu temu. Takmičenje će se održati na Računarskom fakultetu (Knez Mihailova 6/6), sa početkom u 12.30 časova. Hackathon je organizovan od strane nezavisnog tima studenata Računarskog fakulteta sa ciljem promovisanja takmičarskog programiranja, pružanja jedinstvenog praktičnog iskustva i povezivanja studenata iz oblasti programiranja.

Za svaku ekipu će biti obezbeđen prostor za rad i odmor, kao i neograničene količine hrane i pića u toku trajanja samog takmičenja. Aplikacije će ocenjivati stručni žiri u više različitih kategorija (kreativnost, realizacija, dizajn, funkcionalnost, lakoća korišćenja), a sve članove najbolje plasiranih timova očekuju vredne nagrade.

Pored podrške Računarskog fakulteta, potencijal ovog nadmetanja prepoznali su Microsoft Development Center Serbia, Devana Technologies, Infobip i Belgrade Venture Forum, koji su sponzori takmičenja.

2421-pocinje-hackathon