Пројекат DoIT – AIESEC

Студентска организација AIESEC по трећи пут ове године организује пројекат “DоIТ“. Овим пројектом желимо да омогућимо студентима и дипломцима да напредују и стекну праксу у области IТ сектора, радећи у неким од признатих домаћих компанија ове сфере,а онда и иностраним компанијама. Ово је идеална прилика за све ентузијасте у свету информационих технологија да се стручно опробају и активно допринесу свом професионалном развоју.

“DoIT“ је пројекат едукативног карактера, и намењен је студентима завршних година и дипломцима. Студенти ће уз менторску подршку стручњака искусити тромесечни, практични рад у некој од компанија учесница на пројекту где ће унапредити своје вештине и знања у областима IТ сектора попут Softwere Development, Web Development, Mobile Application и других. Један од неопходних услова за учешће на “DoIT“ пројекту јесте одлазак студента, након завршетка праксе у домаћој компанији, на стручну плаћену IТ праксу путем Global Talent програма. Овај програм нуди студентима завршних година и дипломираним младим људима стручне праксе у IТ сектору у иностранству у неким од најразвијених компанија света у области информационих технологија.

Генерални покровитељ пројекта и главна компанија учесница на пројекту је “DEVANA Tehnologies“. Поред тромесечног практичног искуства, ова компанија је својим будућим практикантима олакшала одлазак на IТ праксу у иностранство путем Global Talent програма, јер ће при завршетку домаће праксе финансијски подржати одлазак два студента на интернационално практично искуство. “Deploy“ компанија као платиниум партнер, “30Hills“ и “Net Link Solutions“ као преостале три компаније учеснице, такође ће омогућити студентима тромесечну праксу у области информационих технологија.

Реализација пројекта почиње свечаним отварањем 7. јуна, на коме ће се компаније учеснице обратити својим будућим практикантима. Уколико сте студент завршне године факултета или дипломац у области информационих технологија и желите стручно усавршавање у домаћим, а онда и иностраним компанијама, ово је пројекат за Вас. Медијски покровитељ пројекта, а уједно и портал на коме се можете пријавити за учешће на “DoIT“ пројекту је serbianit.com.

2848-projekat-xa-doit-aiesec-xa