Projekat DoIT – AIESEC

Studentska organizacija AIESEC po treći put ove godine organizuje projekat “DoIT“. Ovim projektom želimo da omogućimo studentima i diplomcima da napreduju i steknu praksu u oblasti IT sektora, radeći u nekim od priznatih domaćih kompanija ove sfere,a onda i inostranim kompanijama. Ovo je idealna prilika za sve entuzijaste u svetu informacionih tehnologija da se stručno oprobaju i aktivno doprinesu svom profesionalnom razvoju.

“DoIT“ je projekat edukativnog karaktera, i namenjen je studentima završnih godina i diplomcima. Studenti će uz mentorsku podršku stručnjaka iskusiti tromesečni, praktični rad u nekoj od kompanija učesnica na projektu gde će unaprediti svoje veštine i znanja u oblastima IT sektora poput Softwere Development, Web Development, Mobile Application i drugih. Jedan od neophodnih uslova za učešće na “DoIT“ projektu jeste odlazak studenta, nakon završetka prakse u domaćoj kompaniji, na stručnu plaćenu IT praksu putem Global Talent programa. Ovaj program nudi studentima završnih godina i diplomiranim mladim ljudima stručne prakse u IT sektoru u inostranstvu u nekim od najrazvijenih kompanija sveta u oblasti informacionih tehnologija.

Generalni pokrovitelj projekta i glavna kompanija učesnica na projektu je “DEVANA Tehnologies“. Pored tromesečnog praktičnog iskustva, ova kompanija je svojim budućim praktikantima olakšala odlazak na IT praksu u inostranstvo putem Global Talent programa, jer će pri završetku domaće prakse finansijski podržati odlazak dva studenta na internacionalno praktično iskustvo. “Deploy“ kompanija kao platinium partner, “30Hills“ i “Net Link Solutions“ kao preostale tri kompanije učesnice, takođe će omogućiti studentima tromesečnu praksu u oblasti informacionih tehnologija.

Realizacija projekta počinje svečanim otvaranjem 7. juna, na kome će se kompanije učesnice obratiti svojim budućim praktikantima. Ukoliko ste student završne godine fakulteta ili diplomac u oblasti informacionih tehnologija i želite stručno usavršavanje u domaćim, a onda i inostranim kompanijama, ovo je projekat za Vas. Medijski pokrovitelj projekta, a ujedno i portal na kome se možete prijaviti za učešće na “DoIT“ projektu je serbianit.com.

2848-projekat-xa-doit-aiesec-xa