RAF-ovci osvojili treće mesto na Hakatonu u Nišu

Na Hakatonu održanom ovog vikenda u Nišutreće mesto osvojila je ekipa pod nazivom MUFI, koju čine: Filip Stanisavljević, Uroš Joksimović, Pavle Stevanović sa RAF-a i Milan Pandurov sa FTN-a iz Novog Sada. Prva dva mesta zauzeli su timovi koje čine studenti iz Niša, a takmičilo se ukupno 9 ekipa, od kojih su tri većinski bile sa RAF-a. Tema Hakatona je bila da se napravi aplikacija koja pomaže u studiranju, a tehnologija i platforma na kojoj će biti aplikacija po izboru takmičara.

Tim MUFI je napravio aplikaciju „EVAN“ koja pomaže i učenicima i profesorima za vreme predavanja. „Studenti preko svog mobilnog telefona mogu da daju profesoru povratne informacije, postavljaju pitanja i odgovaraju na profesorova pitanja, a profesori dobijaju statistike šta su učenici odgovarali i po tome mogu da provere koliko prate predavanje i koliko razumeju gradivo.“ – ističe Dušan Zdravković, jedan od RAF-ovih studenata koji bi bio na takmičenju.

Drugi tim sa RAF-a je bio „Stara škola – nova škola – četiri ljudi oko istog stola – Stojiljko, Smljko, Dimke, DuX — Kakva se to stara škola čuje? Stojiljko? Tu je. Smiljko Robin Hood? Tu je. Kakva se to nova škola čuje? Dimke? Tu je. DuX? Tu je.“, koji čine: Nikola Stojiljković, Nikola Smiljković, Dimitrije Dimić i Dušan Zdravković. „Mi smo pravili aplikaciju „Smernice“ koja omogućava studentima da pišu i razmenjuju smernice dok uče. Smernice su redosled koraka kojim se neki student spremao za odredjeni ispit ili kolokvijum, gde su koraci linkovi ka materijalima odakle je učio i opis šta je bitno da se obrati pažnja.“ – kaže jedan od članova tima, Dušan Zdravković.

Treći tim sa RAF-a je bio „Ćao, ja sam Gagi“ koga čine Saša Vučković, Dragan Marković sa RAF-a, Demjan Grubić sa PMF-a Novi Sad i Nikola Jovanović, učenik Matematičke gimnazije. Oni su napravili aplikaciju koja omogućava studentima da nađu druge studente ili profesore koji će im predavati određenu oblast preko interneta, a takođe im omogućuje da oni predaju drugima lekcije ako žele. Predavanja se vrše preko interaktivne table koju su implementirali.

3203-raf-ovci-osvojili-trece-mesto-na-hakatonu-u-nisu