Успех РАФ-ових студената на АCM-у

На овогодишњем програмерском такмичењу ACM SEERC 2014 (International Collegiate Programming Contest), Рачунарски факултет представљала су три тима: RAF (Душан Здравковић, Никола Стојиљковић, Димитрије Димић), RAF MDCS (Никола Смиљковић, Саша Вучковић, Урош Јоксимовић) и RAF КГЦГ (Андреј Караџић, Лазар Миленковић, Вељко Вранић). Пропозицијама такмичења је дозвољено да највише 2 тима учествују са истог универзитета, али је РАФ-у ове године дозвољен и трећи тим због остварених добрих резултата прошлих година.

Такмичење је одржано истовремено на два места: у Виници, у Украјини где учествују тимови из Украјине, и у Букурешту, у Румунији, где су учествовали тимови из Албаније, Бугарске, Македоније, Румуније, Србије и Турске. На крају се резулати спајају, а од укупно 74 тима, само 2 пролазе на светско финале.

Тимови из Украјине су још једном били најбољи, па су имали чак 8 тимова у првих 9 места. Наши тимови су остварили добар резултат: тим RAF је био тринаести у укупном пласману (4. у Букурешту), RAF MDCS је освојио 21. место (5. у Букурешту), док је тим RAF КГЦГ био на 44. месту.

„Од тимова из Србије су се такмичила још само два тима, од којих су један чинила чак два студента РАФ-а: Марко Баковић и Драган Марковић, и они су освојили 23. место учествујући за Beogradски универзитет, док је тим са Новосадског универзитета био на 70. месту. Ово значи да су од укупно 15 такмичара који су представљали Србију, чак 11 били студенти РАФ-а.“ – истиче Душан Здравковић, један од наших такмичара.

3159-uspeh-raf-ovih-studenata-na-acm-u