Uspeh RAF-ovih studenata na ACM-u

Na ovogodišnjem programerskom takmičenju ACM SEERC 2014 (International Collegiate Programming Contest), Računarski fakultet predstavljala su tri tima: RAF (Dušan Zdravković, Nikola Stojiljković, Dimitrije Dimić), RAF MDCS (Nikola Smiljković, Saša Vučković, Uroš Joksimović) i RAF KGCG (Andrej Karadžić, Lazar Milenković, Veljko Vranić). Propozicijama takmičenja je dozvoljeno da najviše 2 tima učestvuju sa istog univerziteta, ali je RAF-u ove godine dozvoljen i treći tim zbog ostvarenih dobrih rezultata prošlih godina.

Takmičenje je održano istovremeno na dva mesta: u Vinici, u Ukrajini gde učestvuju timovi iz Ukrajine, i u Bukureštu, u Rumuniji, gde su učestvovali timovi iz Albanije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske. Na kraju se rezulati spajaju, a od ukupno 74 tima, samo 2 prolaze na svetsko finale.

Timovi iz Ukrajine su još jednom bili najbolji, pa su imali čak 8 timova u prvih 9 mesta. Naši timovi su ostvarili dobar rezultat: tim RAF je bio trinaesti u ukupnom plasmanu (4. u Bukureštu), RAF MDCS je osvojio 21. mesto (5. u Bukureštu), dok je tim RAF KGCG bio na 44. mestu.

„Od timova iz Srbije su se takmičila još samo dva tima, od kojih su jedan činila čak dva studenta RAF-a: Marko Baković i Dragan Marković, i oni su osvojili 23. mesto učestvujući za Beogradski univerzitet, dok je tim sa Novosadskog univerziteta bio na 70. mestu. Ovo znači da su od ukupno 15 takmičara koji su predstavljali Srbiju, čak 11 bili studenti RAF-a.“ – ističe Dušan Zdravković, jedan od naših takmičara.

3159-uspeh-raf-ovih-studenata-na-acm-u