Hackathon na RAF-u

Na našem fakultetu 23. maja biće po drugi put održano 24-časovno takmičenje u programiranju pod nazivom “Hackathon 0x02”. Takmičenje se organizuje sa ciljem promovisanja takmičarskog programiranja, pružanja jedinstvenog praktičnog iskustva i povezivanja studenata iz oblasti programiranja. Reč je o timskom takmičenju, gde će svaka ekipa imati 24 sata da napravi aplikaciju (bilo web, mobile, desktop) na zadatu temu.

Za svaku ekipu će biti obezbeđen prostor za rad i odmor, kao i neograničene količine hrane i pića u toku trajanja samog takmičenja. Aplikacije će ocenjivati stručni žiri u više različitih kategorija (kreativnost, realizacija, dizajn, funkcionalnost, lakoća korišćenja), a sve članove najbolje plasiranih timova očekuju vredne nagrade. Takmičenje je otvorenog tipa i pravo da budu deo tima imaju svi između 18 i 26 godina.

Pored podrške Računarskog fakulteta, potencijal ovog nadmetanja prepoznali su Microsoft Development Center Serbia i Devana Technologies, koji su sponzori takmičenja, a takmičenje je takođe podržala kompanija Koding.

Prijave timova otvorene su do 18. maja na zvaničnoj veb strani www.hackathon.rs.

Za sva pitanja možete se obratiti organizatorima na info @ hackathon.rs ili putem Facebook stranice.

3638-hackathon-na-raf-u