Отворен Научно-технолошки парк, посао за младе кадрове

Научно-технолошки парк Београд, у којем би у наредне три године требало да буде смештено више од стотину технолошких и старт-уп предузећа, отворен је данас, а из града су поручили да је циљ да се запосли више од 1.000 младих и високошколованих кадрова. Како је саопштено из Градске управе, данас је објављен и јавни позив компанијама из области технолошког развоја и IТ сектора за сарадњу са том институцијом.

Градска секретарка за привреду Тијана Маљковић рекла је да је Научно-технолошки парк Београд регистрован као организација управо ради инфраструктурне и стручне подршке иновационим компанијама ради њиховог повезивања и што брже примене нових технологија, стварања и пласмана нових производа и услуга, а у циљу убрзаног технолошког развоја земље.
-Научно-технолошки парк Београд треба да привуче иновативне технолошко-развојне компаније и створи услове за развој економије. Истовремено, треба да створи и услове за оснивање и развој већег броја ‘spin of’ предузећа посредством пословно-технолошког инкубатора техничких факултета Београда – навела је Маљковић.
Проректорка за науку Универзитета у Београду Миланка Поповић рекла је да је ово изузетна прилика да наши млади истраживачи и наставници буду мотивисани да своје научне резултате преточе у потенцијално занимљиве производе за домаће и страно тржиште.
НТП Београд је основан у јуну 2015. године у партнерству Владе Републике Србије, Града Београда и Универзитета у Београду, чиме је, у складу са примерима добре међународне праксе, осигурана подршка институција, кључних за подршку иновација, и створена је синергија за стимулисање раста економије засноване на знању.
Планирано је да се у року од три године у комплексу NTP Београд на Звездари надје до 80 технолошких, развојних предузећа, више од 30 нових, start-up предузећа и до 1.000 запослених, образованих младих људи.

Извор: Тањуг

3835-otvoren-naucno-tehnoloski-park-posao-za-mlade-kadrove