Devana Labs Open Day

Тридесетак младих људи окупило се испред просторија Devana Labs-a (Кнез Михаилова 11-15) да сазна шта се то крије иза просторија на првом спрату где је светло увек упаљено. Devana Labs Open Day је омогућио да се сви заинтересовани информишу о корацима за приступ и рад у Labs-у, али најважније од свега, имали су прилику да и сами покупе делић атмосфере и осете да ли желе да буде део овог малог универзума, у пријатном окружењу са талентованим људима који желе да иновирају и померају свет унапред.

Цео догађај је више личио на разговор, него на презентацију. На самом почетку је Владимир Преловац, оснивач и власник компаније Devana Technologies, уз добродошлицу, испричао која је идеја самог Labsa и који је концепт рада, да би се након тога обратили и Богдан Хабић и Милан Вучић који су радили на пројекту електронске табле за Рачунарски факултет. Њих двојица су из угла ментора (Богдан) и угла члана тима (Милан) испричали своје искуство.

12747522 1023234711073014 8848596827670657781 o

„Labs је место где млади људи могу да дођу и науче најновије ствари из области технологије и да раде на иновативним пројектима уз помоћ искусних ментора. Оно што је мени био највећи изазов јесте то што сам тек пре осам месеци почео да радим у Devani, а на овом пројекту сам био ментор некоме. Требало је да испуним очекивања, пре свега своја. Тада сам схватио да тек када пробаш и успеш да објасниш нешто ново некоме ко се није сусрео са тим појмом, схватиш да знаш нешто“ – рекао је Богдан Хабић.

Мирко Митровић је у кратким цртама објаснио како функционише део Labsa који се бави хардверским стварима, а потом позвао све присутне да виде неке од пројеката које су до сада он и његов тим направили, а најзанимљивија за све је свакако била роботска рука која игра тенис.

Шта је Devana Labs? То је место за иновацију, развој и имплементацију добрих идеја на R&D пољима софтвера, дизајна и хардвера. Верујемо да помоћу овог пројекта можемо да створимо добру платформу која ће омогућити иноваторима да стекну нова знања и вештине, помере сопствене границе и буду део нове генерације креативних умова. Labs је данас у повоју, пружајући 30 слободних места за будућност иновације. Да ли и ти желиш да заузмеш своје и будеш још једна особа међу малобројнима који праве разлику у свету?

Како да се прикључим? За почетак можеш да погледаш шта те интересује на сајту  labs.devana.rs, а потом нам се придружи 5. априла 2016. на новом Devana Labs Open Day догађају.

3978-xa-devana-labs-open-day-xa