РАФ други из информатике на Електријади!

Прво учешће студената РАФ-а на Електријади 2016 завршило се великим успехом. Наша прва екипа, у конкуренцији 24 тима са електротехничких и рачунарских факултета са простора бивше Југославије, освојила је друго место на такмичењу из информатике, док је други тим био десети (табела).

Од 12. до 17. маја одржана је 56. Електријада, међународни сусрет студената електротехнике и рачунарства. RAF је ове године први пут учествовао, у конкуренцији 19 других факултета са простора бивше Југославије. 56. Електријада одржана је у Италији, у граду Римини. RAF су представљале две екипе и 4 индивидуална такмичара у такмичењу из информатике и једна екипа у такмичењу из објектно-оријентисаног програмирања.

У такмичењу из информатике, прва екипа РАФ-а остварила је запажен резултат завршивши на 2. месту у конкуренцији 24 екипе. Прво место је заузела екипа ФЕР-а из Загреба, а треће екипа ЕТФ-а из Београда. У индивидуалној конкуренцији, сјајан резултат остварио је Душан Здравковић освојивши 2. место. Никола Јовановић и Марко Баковић, друга два члана екипе, освојили су 8. и 9. место. Друга екипа РАФ-а заузела је 10. место. Из објектно-оријентисаног програмирања, екипа РАФ-а је завршила на 16. месту у конкуренцији 23 екипе.

РАФ је једини приватни факултет који је учествовао на Електријади од њеног оснивања. Формат оба такмичења је јако сличан начину на који се ове области обрађују на електротехничким факултетима и стога су студенти РАФ-а, који су се први пут сусрели са таквим проблемима, остварили итекако добар резултат. РAФ ће наставити да подржава учешће својих студената на Електријади, како у ове две, тако и у другим областима у којима студенти стичу знање на факултету. Очекујемо још боље резултате у следећим годинама.

RAF

4092-raf-drugi-na-elektrijadi