RAF drugi iz informatike na Elektrijadi!

Prvo učešće studenata RAF-a na Elektrijadi 2016 završilo se velikim uspehom. Naša prva ekipa, u konkurenciji 24 tima sa elektrotehničkih i računarskih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije, osvojila je drugo mesto na takmičenju iz informatike, dok je drugi tim bio deseti (tabela).

Od 12. do 17. maja održana je 56. Elektrijada, međunarodni susret studenata elektrotehnike i računarstva. RAF je ove godine prvi put učestvovao, u konkurenciji 19 drugih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije. 56. Elektrijada održana je u Italiji, u gradu Rimini. RAF su predstavljale dve ekipe i 4 individualna takmičara u takmičenju iz informatike i jedna ekipa u takmičenju iz objektno-orijentisanog programiranja.

U takmičenju iz informatike, prva ekipa RAF-a ostvarila je zapažen rezultat završivši na 2. mestu u konkurenciji 24 ekipe. Prvo mesto je zauzela ekipa FER-a iz Zagreba, a treće ekipa ETF-a iz Beograda. U individualnoj konkurenciji, sjajan rezultat ostvario je Dušan Zdravković osvojivši 2. mesto. Nikola Jovanović i Marko Baković, druga dva člana ekipe, osvojili su 8. i 9. mesto. Druga ekipa RAF-a zauzela je 10. mesto. Iz objektno-orijentisanog programiranja, ekipa RAF-a je završila na 16. mestu u konkurenciji 23 ekipe.

RAF je jedini privatni fakultet koji je učestvovao na Elektrijadi od njenog osnivanja. Format oba takmičenja je jako sličan načinu na koji se ove oblasti obrađuju na elektrotehničkim fakultetima i stoga su studenti RAF-a, koji su se prvi put susreli sa takvim problemima, ostvarili itekako dobar rezultat. RAF će nastaviti da podržava učešće svojih studenata na Elektrijadi, kako u ove dve, tako i u drugim oblastima u kojima studenti stiču znanje na fakultetu. Očekujemo još bolje rezultate u sledećim godinama.

RAF

4092-raf-drugi-na-elektrijadi