Start конференција, Gamedev радионице и Hakaton

Ако желите да закорачите у свет информационих технологија, упознате се са најновијим трендовима у овој индустрији, стекнете нова знања или проширите постојећа, Удружење студената информатике ФОНИС вам позивом на учешће у пројекту Start пружа ову јединствену прилику. Уз подршку компаније Microsoft Србијa и Министарства за државну управу и локалну самоуправу реализоваће се мноштво бесплатних предавања, радионица и такмичење у програмирању.

Кроз ове активности можете уз само мало инспирације постићи велики напредак у професионалној каријери. Start представља прилику ентузијастима у области програмирања да се опробају у решавању практичних проблема и боље се припреме за будуће запослење или предузетнички подухват. Start од ове године обухвала 3 дела: IT Конференцију, Gamedev радионице и Hakaton.
Конференцијски део ће бити одржан 14. и 15. маја на Факултету организационих наука, где ће предавачи из различитих сфера IT-а презентовати тренутно најзанимљивије и најактуелније теме.  Сигурни смо да ће се међу нашим предавачима наћи неки стручњак кога сте одувек желели да чујете, и зато заузмите своје место на време слањем пријаве! Пријаве су отворене за све до 12. маја!
Посебно освежење на овогодишњем пројекту представља Gamedev недеља која се организује по први пут. У оквиру овог дела пројекта имаћете прилику да 5 дана заредом слушате предавања и присуствујете радионицама које ће водити неки од најискуснијих game developera са наших простора. Предавања и радионице ће се одржавати у вечерњим часовима сваког дана од 16. до 20. маја на Факултету организационих наука и препоручујемо вам да се пријавите што пре јер је број полазника ограничен! Последњи рок за пријаве је 14. мај и сви се могу пријавити.
Последњи део овог пројекта, Start хакатон, одржава се у периоду од 21. до 23. маја. Hakaton је права прилика за све студенте да демонстрирају своја знања из области IT-а и искажу свој такмичарски дух. Тематика хакатона је базирана на концепту отворених података, односно такмичари ће над одређеном базом прикупљених података креирати своје апликације. Првог дана, након објављивања теме такмичења, учесници ће имати три сата за осмишљавање изгледа и функционалности апликације, у сарадњи са менторима који ће их усмеравати у разради идеје. Након краће паузе, почеће део такмичења везан искључиво за програмирање где ће такмичари имати тачно 24 сата да направе своју апликацију. Последњег дана уследиће презентације решења, којима могу да присуствују сви они који желе да чују креативне идеје наших такмичара. Пријаве за учешће можете пронаћи на линку и отворене су за све студенте из Србије до 18. маја!
Ово је прилика коју сте чекали уколико већ дуго желите да усавршите своје знање и опробате се у решавању неког реалног проблема! Ако вам је доста теорије и желите да створите нешто што има стварну вредност пријавите се на Start хакатон, или научите како да се приближите свом циљу на низу предавања и радионица успешних људи из света информационих технологија. Ако сте креативни, желите да промените садашњост и да будете изнад просека, искористите ову шансу! Више информација погледајте на сајту http://www.start.edu.rs/. Inspiration wanted!

FONIS Start - slika, Računarski fakultet

4076-xa-start-xa-konferencija-xa-gamedev-xa-radionice-i-hakaton