Microsoft у Србији организује женске приче о IТ-у

Microsoft развојни центар у Србији са великим задовољством и ове године позива све заинтересоване студенткиње IТ смерова на догађај под називом „Женске приче о IТ-у“, који се организује четврту годину заредом, поводом међународног Дана жена у ICT-у.
Дан жена у ICТ-у је међународна иницијатива покренута са идејом да се на глобалном нивоу створи окружење које ће охрабривати и оснаживати девојке и младе жене да озбиљно размотре и започну каријеру у области информационо-комуникационих технологија. Један од начина на који компанија Microsoft у Србији, у организацији свог Развојног центра у Београду, жели да обележи ову битну иницијативу је и организовање догађаја попут „Женских прича о IТ-у“.
Дружење је планирано за 19. април 2017. године, у периоду од 11:00 до 17:00, у просторијама Microsoft развојног центра у Србији, Шпанских бораца 3/III, на Новом Београду.
Циљ овог догађаја је да студенткињама IT смерова техничких факултета у Србији пружи увид у атмосферу и различите аспекте рада у једној од највећих светских IT компанија, али и да сазнају све што их занима о процесу праксе и запослења. Вишечасовно дружење, разговори и практични примери одлична су прилика да заинтересоване студенткиње упознају професионални развој и живот колегиница и колега из Microsoft развојног центра у Србији.
Планирано је да се за студенткиње организују и интерактивне радионице током којих ће сазнати корисне информације о читавом низу могућности које нуди каријера у IT сектору, о значајној улози жена у IT-у, стицању самопоуздања за процес селекције при запошљавању, као и које све позиције и пројекти постоје у Развојном центру.
Пријавите се на caskanje.mdcs.rs
Рок за пријаву: 5. април 2017. године
Број места је ограничен.

4280-xa-microsoft-xa-u-srbiji-organizuje-zenske-price-o-xa-it-xa-u