Microsoft u Srbiji organizuje ženske priče o IT-u

Microsoft razvojni centar u Srbiji sa velikim zadovoljstvom i ove godine poziva sve zainteresovane studentkinje IT smerova na događaj pod nazivom „Ženske priče o IT-u“, koji se organizuje četvrtu godinu zaredom, povodom međunarodnog Dana žena u ICT-u.
Dan žena u ICT-u je međunarodna inicijativa pokrenuta sa idejom da se na globalnom nivou stvori okruženje koje će ohrabrivati i osnaživati devojke i mlade žene da ozbiljno razmotre i započnu karijeru u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Jedan od načina na koji kompanija Microsoft u Srbiji, u organizaciji svog Razvojnog centra u Beogradu, želi da obeleži ovu bitnu inicijativu je i organizovanje događaja poput „Ženskih priča o IT-u“.
Druženje je planirano za 19. april 2017. godine, u periodu od 11:00 do 17:00, u prostorijama Microsoft razvojnog centra u Srbiji, Španskih boraca 3/III, na Novom Beogradu.
Cilj ovog događaja je da studentkinjama IT smerova tehničkih fakulteta u Srbiji pruži uvid u atmosferu i različite aspekte rada u jednoj od najvećih svetskih IT kompanija, ali i da saznaju sve što ih zanima o procesu prakse i zaposlenja. Višečasovno druženje, razgovori i praktični primeri odlična su prilika da zainteresovane studentkinje upoznaju profesionalni razvoj i život koleginica i kolega iz Microsoft razvojnog centra u Srbiji.
Planirano je da se za studentkinje organizuju i interaktivne radionice tokom kojih će saznati korisne informacije o čitavom nizu mogućnosti koje nudi karijera u IT sektoru, o značajnoj ulozi žena u IT-u, sticanju samopouzdanja za proces selekcije pri zapošljavanju, kao i koje sve pozicije i projekti postoje u Razvojnom centru.
Prijavite se na caskanje.mdcs.rs
Rok za prijavu: 5. april 2017. godine
Broj mesta je ograničen.

4280-xa-microsoft-xa-u-srbiji-organizuje-zenske-price-o-xa-it-xa-u