Четири медаље на Међународној информатичкој олимпијади уз менторе са РАФ-а

На 31. Међународној информатичкој олимпијади која је одржана у Бакуу четворочлана информатичка екипа из Србије освојила је четири медаље. 
Овај успешни четверац предводili су др Драган Урошевић, професор на Рачунарском факултету, као и Алекса Плавшић, студент Рачунарског факултета.
У конкуренцији 327 такмичара из 87 земаља сребрну медаљу освојио је Тадија Шебез, ученик гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада. Бронзана медаља припала је Николи Пешићу, ученику четвртог разреда исте гимназије, као и ученицима Математичке гимназије Младену Пузићу, трећи разред и Јовану Бенгину, први разред. 
hO6k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWm1VN01EQV8vMWJjZTg1MzZkZWExNDc5M2ZkODExN2I1NWYzNTVkZDAucG5nkZMCzQLkAIEAAQ.jpg
О Међународној информатичкој олимпијади: 
Интернационална (Међународна) олимпијада из информатике (ИОИ) годишње је такмичење из програмирања за ученике средњих школа. IOI је друга по реду највећа интернационална олимпијада, после Интернационалне олимпијаде из математике, протеклих година све више расте популарност олимпијаде, а доказ тога је да је 2014. године олимпијада угостила 84 тимова. 
Такмичење траје два дана и такмичари током ова два дана решавају алгоритамске задатке из области информатике. Ученици на олипмијади се такмиче индивидуално, где је број такмичара сваке државе ограничен на 4.

5453-cetiri-medalje-na-medunarodnoj-informatickoj-olimpijadi-uz-mentore-sa-raf-a