Četiri medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi uz mentore sa RAF-a

Na 31. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja je održana u Bakuu četvoročlana informatička ekipa iz Srbije osvojila je četiri medalje. 
Ovaj uspešni četverac predvodili su dr Dragan Urošević, profesor na Računarskom fakultetu, kao i Aleksa Plavšić, student Računarskog fakulteta.
U konkurenciji 327 takmičara iz 87 zemalja srebrnu medalju osvojio je Tadija Šebez, učenik gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada. Bronzana medalja pripala je Nikoli Pešiću, učeniku četvrtog razreda iste gimnazije, kao i učenicima Matematičke gimnazije Mladenu Puziću, treći razred i Jovanu Benginu, prvi razred. 
hO6k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWm1VN01EQV8vMWJjZTg1MzZkZWExNDc5M2ZkODExN2I1NWYzNTVkZDAucG5nkZMCzQLkAIEAAQ.jpg
O Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi: 
Internacionalna (Međunarodna) olimpijada iz informatike (IOI) godišnje je takmičenje iz programiranja za učenike srednjih škola. IOI je druga po redu najveća internacionalna olimpijada, posle Internacionalne olimpijade iz matematike, proteklih godina sve više raste popularnost olimpijade, a dokaz toga je da je 2014. godine olimpijada ugostila 84 timova. 
Takmičenje traje dva dana i takmičari tokom ova dva dana rešavaju algoritamske zadatke iz oblasti informatike. Učenici na olipmijadi se takmiče individualno, gde je broj takmičara svake države ograničen na 4.

5453-cetiri-medalje-na-medunarodnoj-informatickoj-olimpijadi-uz-mentore-sa-raf-a