Окупљање алумнија на Рачунарском факултету

Док се Београд ужурбано припрема за дочек Нове 2020. године Рачунарски факултет је спремно и са великом радошћу дочекао окупљање бивших студената. Скуп под називом Рачунарски факултет кроз каријере алумнија одржан је у четвртак 26. децембра 2019. Велики број бивших студената, а било је оних из прве РАФ-ове генерације, окупило се на Рачунарском факултету да размене своја пословна искуства са деканом, бившим професорима и колегама.

Сви они имају веома успешне каријере, углавном у IT области, а многи од њих су после завршеног Рачунарског факултета своје каријере наставили у иностранству. Не кријући задовољство због поновног сусрета са бившим студентима, декан Рачунарског факултета др Стеван Милинковић поздравио је све окупљене и захвалио што су издвојили време за овај сусрет: „Драго ми је што смо се окупили. Идеја је да се видимо бар једном годишње, а можда и чешће. Желимо да чујемо од вас где сте и шта радите, какву и колику улогу у томе има РАФ. Исто тако представићемо шта се то променило од када сте ви завршили РАФ, упутићемо вас у пројекте које смо покренули на пољу вештачке интелигенције. Овим путем хоћу да вас позовем да се јавите РАФ-у шта год да радите, нама ће бити интересантно“.

У пријатној атмосфери настављени су разговори између декана и алумнија. Размењене су идеје, савети, искуства. Постављени заједнички циљ, а то је да Рачунарски факултет буде елита. „Наша идеја је да будемо елита. Наша позиција је да смо већ елита у Србији, али не говорим о елитизму самом по себи него да иза тога стоје резултати“, истакао је декан Рачунарског факултета.

А ти резултати су управо такмичења и награде које садашњи студенти доносе са домаћих и светских такмичења, али и успешне каријере алумнија Рачунарског факултета. Рачунарски факултет ће тежити алумни клубу који може допринети да изградимо школу што бољом, што кроз утицај у својим компанијама, што кроз идеје које се на факултету рађају. На овом првом окупљању алумнија које је покренуо Рачунарски факултет могло се чути да су неки предмети доста помогли појединцима у приступу и начину размишљања при решавњу проблема на послу, да су некима помогле вежбе на којима се током студирања РАФ-а инсистирало, неки су истакли да им је RAF дао добар систем ,односно начин размишљања који је допринео њиховом успеху у каријери.

Са надом да ћемо заједно успети да изградимо јак алумни клуб и да ћемо још јаче учврстити своје везе Рачунарски факултет испратио је своје бивше студенте. Поздрављамо их све до новог окупљања „Рачунарски факултет кроз каријере алумнија“!

Атмосферу са вечери алумнија преносимо путем фотографија и снимка.

5601-vece-alumnija-na-racunarskom-fakultetu