Okupljanje alumnija na Računarskom fakultetu

Dok se Beograd užurbano priprema za doček Nove 2020. godine Računarski fakultet je spremno i sa velikom radošću dočekao okupljanje bivših studenata. Skup pod nazivom Računarski fakultet kroz karijere alumnija održan je u četvrtak 26. decembra 2019. Veliki broj bivših studenata, a bilo je onih iz prve RAF-ove generacije, okupilo se na Računarskom fakultetu da razmene svoja poslovna iskustva sa dekanom, bivšim profesorima i kolegama.

Svi oni imaju veoma uspešne karijere, uglavnom u IT oblasti, a mnogi od njih su posle završenog Računarskog fakulteta svoje karijere nastavili u inostranstvu. Ne krijući zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa bivšim studentima, dekan Računarskog fakulteta dr Stevan Milinković pozdravio je sve okupljene i zahvalio što su izdvojili vreme za ovaj susret: „Drago mi je što smo se okupili. Ideja je da se vidimo bar jednom godišnje, a možda i češće. Želimo da čujemo od vas gde ste i šta radite, kakvu i koliku ulogu u tome ima RAF. Isto tako predstavićemo šta se to promenilo od kada ste vi završili RAF, uputićemo vas u projekte koje smo pokrenuli na polju veštačke inteligencije. Ovim putem hoću da vas pozovem da se javite RAF-u šta god da radite, nama će biti interesantno“.

U prijatnoj atmosferi nastavljeni su razgovori između dekana i alumnija. Razmenjene su ideje, saveti, iskustva. Postavljeni zajednički cilj, a to je da Računarski fakultet bude elita. „Naša ideja je da budemo elita. Naša pozicija je da smo već elita u Srbiji, ali ne govorim o elitizmu samom po sebi nego da iza toga stoje rezultati“, istakao je dekan Računarskog fakulteta.

A ti rezultati su upravo takmičenja i nagrade koje sadašnji studenti donose sa domaćih i svetskih takmičenja, ali i uspešne karijere alumnija Računarskog fakulteta. Računarski fakultet će težiti alumni klubu koji može doprineti da izgradimo školu što boljom, što kroz uticaj u svojim kompanijama, što kroz ideje koje se na fakultetu rađaju. Na ovom prvom okupljanju alumnija koje je pokrenuo Računarski fakultet moglo se čuti da su neki predmeti dosta pomogli pojedincima u pristupu i načinu razmišljanja pri rešavnju problema na poslu, da su nekima pomogle vežbe na kojima se tokom studiranja RAF-a insistiralo, neki su istakli da im je RAF dao dobar sistem ,odnosno način razmišljanja koji je doprineo njihovom uspehu u karijeri.

Sa nadom da ćemo zajedno uspeti da izgradimo jak alumni klub i da ćemo još jače učvrstiti svoje veze Računarski fakultet ispratio je svoje bivše studente. Pozdravljamo ih sve do novog okupljanja „Računarski fakultet kroz karijere alumnija“!

Atmosferu sa večeri alumnija prenosimo putem fotografija i snimka.

5601-vece-alumnija-na-racunarskom-fakultetu