Позивамо све заинтересоване на трибину „Живимо здравије“

Трибина „Живимо здравије“ ће се одржати 28. новембра 2019. са почетком у 14h у сали Коларац 1, Коларчеве задужбине, Студентски трг 5, Београд.
Савремена цивилизација, кроз импресивни материјални напредак, посебно технички и информатички, директно је угрозила духовни, културни и физички статус деце и младих, њихов развој па и функционални моторички опстанак, а све више и психосоцијални и зравствени статус средње и старије генерције. Наша стварност у којој доминира финансијска, економска, војна и политичка моћ, претворила се у бесомучну потрошачку трку за профитом и похлепом уз помоћ новца, некултуре, експлоатације јефтине радне снаге и природних ресурса.
Сврха ове трибине је проналажење практичних решења којима би више утицало на подизање свести и повећању броја људи свих генерација који би се укључили у целогодишње програме бављења физичким активностима, правилном исхраном и духовношћу, а све са циљем побољшања квалитета живота.
Трибину води Братислав – Бата – Ђорђевић, легендардни југословенски кошаркаш и кошаркашки тренер. Млађима је вероватно познатији његов син Александар – Саша – Ђорђевић, познати кошаркаш, а данас такође кошаркашки тренер.
На трибини ће говорити и проф. др Жарко Павић, патофизиолог клинички биохемичар, проф. др Вишеслав Крсмановић, социолог, проф. др Радосав Драгојевић, интерниста ендокринолог и Марко Кешељ, кошаркашки репрезентативац Србије.

5577-pozivamo-sve-zainteresovane-na-tribinu-zivimo-zdravije