Pozivamo sve zainteresovane na tribinu „Živimo zdravije“

Tribina „Živimo zdravije“ će se održati 28. novembra 2019. sa početkom u 14h u sali Kolarac 1, Kolarčeve zadužbine, Studentski trg 5, Beograd.
Savremena civilizacija, kroz impresivni materijalni napredak, posebno tehnički i informatički, direktno je ugrozila duhovni, kulturni i fizički status dece i mladih, njihov razvoj pa i funkcionalni motorički opstanak, a sve više i psihosocijalni i zravstveni status srednje i starije genercije. Naša stvarnost u kojoj dominira finansijska, ekonomska, vojna i politička moć, pretvorila se u besomučnu potrošačku trku za profitom i pohlepom uz pomoć novca, nekulture, eksploatacije jeftine radne snage i prirodnih resursa.
Svrha ove tribine je pronalaženje praktičnih rešenja kojima bi više uticalo na podizanje svesti i povećanju broja ljudi svih generacija koji bi se uključili u celogodišnje programe bavljenja fizičkim aktivnostima, pravilnom ishranom i duhovnošću, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta života.
Tribinu vodi Bratislav – Bata – Đorđević, legendardni jugoslovenski košarkaš i košarkaški trener. Mlađima je verovatno poznatiji njegov sin Aleksandar – Saša – Đorđević, poznati košarkaš, a danas takođe košarkaški trener.
Na tribini će govoriti i prof. dr Žarko Pavić, patofiziolog klinički biohemičar, prof. dr Višeslav Krsmanović, sociolog, prof. dr Radosav Dragojević, internistaendokrinolog i Marko Kešelj, košarkaški reprezentativac Srbije.

5577-pozivamo-sve-zainteresovane-na-tribinu-zivimo-zdravije