RAF IT days – први дан

Одбројавање је завршено. На Рачунарском факултету у Београду, са нестрпљењем је дочекан почетак 11. по реду IT семинар RAF IT Days. Током четири дана, колико траје семинар RAF IT days, организована су предавања на различите теме из области IТ-а , радионице из области IТ-а, посете великим и релевантним компанијама, такође из ове области, као сто су Goddady и Microsoft и посета музеју Николе Teсле.

IMG 7924IMG 7936

Почетком првог дана пожелели смо добродошлицу учесницима семинара RAF IT Days који долазе из средњих стручних школа и гимназија широм Србије и из региона. Угостили смо ђаке из Ваљева, Крушевца, Краљева, Чачка, Врања, Пожеге, Прокупља, Лесковца, Шапца, Бијељине, Подгорице, Суботице, Новог Сада, Ниша.

Након добродошлице и упознавања ученика са студијским програмом Рачунарског факултета у Београду кренули смо у посету IТ компанијама.

RAF 9604RAF 9638

Прво смо посетили компанију GoDaddy где су наши гости могли из прве руке да чују како је један од водећих људи ове IТ компаније захваљујући љубави према игрицама и симулацији папирног авиона закорачио у свет IT бизниса. Посебно је била занимљива његова презентација програма који је развио заједно са архитектама а који потенцијалним купцима станова омогућава виртуелну туру кроз целокупну структуру и зграде и стана који се у тој згради налази.

Следећа компанија коју смо посетили је Microsoft. У веселом амбијенту и динамичној атмосфери раде млади инжењери који су уједно били наши домаћини. Спровели су нас кроз свој радни простор у коме развијају идеје, приказали кратке филмове о својим пројектима на које су посебно поносни, објаснили шта је све то чиме се баве у Microsoft развојном центру и дали исцрпне информације како се постаје део њиховог тима, тј. како изгледа тестирање, какво знање и вештине треба да поседује неко ко жели да се запосли у њиховој компанији.

Након завршене посете Microsoft-у упутили смо се у хостел Хедонист у коме ће се учесници наших семинара RAF IT Days одморити јер су пред њима још три радна и предавањима испуњена дана.

RAF 9687RAF 9701

5278-raf-it-days-prvi-dan