RAF IT days – prvi dan

Odbrojavanje je završeno. Na Računarskom fakultetu u Beogradu, sa nestrpljenjem je dočekan početak 11. po redu IT seminar RAF IT Days. Tokom četiri dana, koliko traje seminar RAF IT days, organizovana su predavanja na različite teme iz oblasti IT-a , radionice iz oblasti IT-a, posete velikim i relevantnim kompanijama, takođe iz ove oblasti, kao sto su Goddady i Microsoft i poseta muzeju Nikole Tesle.

IMG 7924IMG 7936

Početkom prvog dana poželeli smo dobrodošlicu učesnicima seminara RAF IT Days koji dolaze iz srednjih stručnih škola i gimnazija širom Srbije i iz regiona. Ugostili smo đake iz Valjeva, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Vranja, Požege, Prokuplja, Leskovca, Šapca, Bijeljine, Podgorice, Subotice, Novog Sada, Niša.

Nakon dobrodošlice i upoznavanja učenika sa studijskim programom Računarskog fakulteta u Beogradu krenuli smo u posetu IT kompanijama.

RAF 9604RAF 9638

Prvo smo posetili kompaniju GoDaddy gde su naši gosti mogli iz prve ruke da čuju kako je jedan od vodećih ljudi ove IT kompanije zahvaljujući ljubavi prema igricama i simulaciji papirnog aviona zakoračio u svet IT biznisa. Posebno je bila zanimljiva njegova prezentacija programa koji je razvio zajedno sa arhitektama a koji potencijalnim kupcima stanova omogućava virtuelnu turu kroz celokupnu strukturu i zgrade i stana koji se u toj zgradi nalazi.

Sledeća kompanija koju smo posetili je Microsoft. U veselom ambijentu i dinamičnoj atmosferi rade mladi inženjeri koji su ujedno bili naši domaćini. Sproveli su nas kroz svoj radni prostor u kome razvijaju ideje, prikazali kratke filmove o svojim projektima na koje su posebno ponosni, objasnili šta je sve to čime se bave u Microsoft razvojnom centru i dali iscrpne informacije kako se postaje deo njihovog tima, tj. kako izgleda testiranje, kakvo znanje i veštine treba da poseduje neko ko želi da se zaposli u njihovoj kompaniji.

Nakon završene posete Microsoft-u uputili smo se u hostel Hedonist u kome će se učesnici naših seminara RAF IT Days odmoriti jer su pred njima još tri radna i predavanjima ispunjena dana.

RAF 9687RAF 9701

5278-raf-it-days-prvi-dan