RAF Penguins на припремама за финале престижног информатичког такмичења уз подршку компанија SAGA и Microsoft развојни центар Србија

Значај великог успеха, који су постигли студенти Рачунарског факултета, на највећем информатичком такмичењу за Југоисточну Европу ICPC, одржаном у Букурешту крајем октобра 2019. године, препознала је компанија SAGA. Она је, заједно са Microsoft развојним центром Србија, пружила велику подршку нашем тиму на путу ка златној медаљи.

Освојивши треће место на регионалном такмичењу, RAF Penguins кога чине студенти Алекса Плавшић, Алекса Милисављевић и Павле Мартиновић, пласирали су се у финале највећег светског такмичења из алгоритама, које ће се одржати крајем јуна 2020. године у Москви. За ово финале потребне су озбиљне припреме, на које наши студенти одлазе 5. новембра 2019. у Москву. Они ће, захваљујући Microsoft развојном центру Србија и компанији SAGA, учествовати у кампу који је намењен припремама управо за ово такмичење, а ментори ће им бити водећи универзитетски професори и некадашњи учесници и победници такмичења.

Успех који су наши студенти постигли важан је, како за Рачунарски факултет тако и за Србију, због чињенице да ће они бити једини представници Србије у финалу овог престижног такмичења и тек други тим из Србије који учествује у финалу, после више од двадесет година. Рачунарски факултет дугује захвалност компанијама MDCS и SAGA, које су препознале значај оваквог успеха и решиле да подрже наш тим на путу ка златној медаљи. А нашем тиму RAF Penguins желимо пуно успеха, како на припремама тако и у финалу такмичења!

1 thought on “RAF Penguins на припремама за финале престижног информатичког такмичења уз подршку компанија SAGA и Microsoft развојни центар Србија”

Comments are closed.

5558-raf-penguins-u-finalu-icpc