RAF Penguins na pripremama za finale prestižnog informatičkog takmičenja uz podršku kompanija SAGA i Microsoft razvojni centar Srbija

Značaj velikog uspeha, koji su postigli studenti Računarskog fakulteta, na najvećem informatičkom takmičenju za Jugoistočnu Evropu ICPC, održanom u Bukureštu krajem oktobra 2019. godine, prepoznala je kompanija SAGA. Ona je, zajedno sa Microsoft razvojnim centrom Srbija, pružila veliku podršku našem timu na putu ka zlatnoj medalji.

Osvojivši treće mesto na regionalnom takmičenju, RAF Penguins koga čine studenti Aleksa Plavšić, Aleksa Milisavljević i Pavle Martinović, plasirali su se u finale najvećeg svetskog takmičenja iz algoritama, koje će se održati krajem juna 2020. godine u Moskvi. Za ovo finale potrebne su ozbiljne pripreme, na koje naši studenti odlaze 5. novembra 2019. u Moskvu. Oni će, zahvaljujući Microsoft razvojnom centru Srbija i kompaniji SAGA, učestvovati u kampu koji je namenjen pripremama upravo za ovo takmičenje, a mentori će im biti vodeći univerzitetski profesori i nekadašnji učesnici i pobednici takmičenja.

Uspeh koji su naši studenti postigli važan je, kako za Računarskifakultet tako i za Srbiju, zbog činjenice da će oni biti jedini predstavnici Srbije u finalu ovog prestižnog takmičenja i tek drugi tim iz Srbije koji učestvuje u finalu, posle više od dvadeset godina. Računarski fakultet duguje zahvalnost kompanijama MDCS i SAGA, koje su prepoznale značaj ovakvog uspeha i rešile da podrže naš tim na putu ka zlatnoj medalji. A našem timu RAF Penguins želimo puno uspeha, kako na pripremama tako i u finalu takmičenja!

1 thought on “RAF Penguins na pripremama za finale prestižnog informatičkog takmičenja uz podršku kompanija SAGA i Microsoft razvojni centar Srbija”

Comments are closed.

5558-raf-penguins-u-finalu-icpc