Robo rukavica novi izum studenta Računarskog fakulteta

Brucoš Računarskog Fakulteta Nikola Krstić predstavio je još jedan svoj izum na Međunarodnom sajmu obrazovanja EDUfair 2019. Reč je o pametnoj rukavici koja upravlja robotom.

IMG_4.jpg
Upravljanje robotom izgleda tako što se pametna rukavica navuče na ruku, a zatim se pokretima ruke na gore ili dole, levo ili desno izdaju komande robotu.
IMG_7773.jpg
Prvi izum ovog vrednog studenta Računarskog fakulteta je sada već čuvena pametna rukavica za slepe i slabovide osobe čija je osnovna funkcija da im olakša orijentaciju i da im pomogne u prepoznavanju drugih osoba ili predmeta sa kojima su u kontaktu. Za razliku od prethodne rukavice koja je napravljena da pomogne, pametna rukavica koja upravlja robotom ima svrhu da na zabavan način približi tehnološke inovacije i njihove mogućnosti budućim studentima. Izumom ovog robota kojim upravlja pametna rukavica još jednom je potvrđen talenat Nikole Krstića brucoša Računarskog fakulteta.
IMG_1.JPG
Nikola vredno radi, a svesrdnu podršku mu pruža Računarski fakultet pa je tako u planu osnivanje istraživačke sekcije na ovom fakultetu koju će voditi ovaj talentovani mladi istraživač.
Da li će Nikolin robot dobiti telo, ruke, glavu, kada će pametna rukavica za slepe moći da prepozna novčanice i koje su to ideje koje čekaju da se realizuju ostaje da se vidi. Važno je što je Računarski fakultet prepoznao talenat, zalaganje i potencijal ovog mladića i pružio mu šansu za sticanje kvalitetnog obrazovanja i unapređivanje talenta. Na pitanje zašto je upisao baš Računarski fakultet, Nikola uz osmeh odgovara: Koji drugi?

5244-robo-rukavica-novi-izum-studenta-racunarskog-fakulteta