Сарадња РАФ-а и израелске компаније Vtool

Рачунарски факултет је недавно остварио сарадњу са израелским startapом Vtool. Уговор о пословној сарадњи потписали су Хагаи Арбел, CEO компаније Vtool, и Стеван Милинковић, декан Рачунарског факултета.
Vtool се бави верификацијом чипова, помаже компанијама које производе полупроводнике да израде брже и квалитетније микрочипове. Основан 2014. године, Vtool тим стручњака ради у Тел Авиву, Београду и Паризу.
„Cogita“ је њихов изум који редефинише поља података и целокупан домен верификације. Неопходност верификације је очигледна, те они нуде другачију конфигурацију кроз процес верификације микрочипа. Vtool је развио потпуно револуционарна решења која уводе нову еру у дизајнирању чипова, а самим тим и целом технолошком свету.
Као компанија која се бави најсавременијом верификацијом, Vtool је креирао Cogita, првокласну апстрактну технологију отклањања грешака, која користи анализу великих података да би детектовала грешке у дизајну полупроводника пет пута брже од конвенционалних метода.
У оквиру студија на РАФ-у студенти ће имати прилику да се по први пут сусретну са овом тематиком на предавањима из предмета „Дизајн и верификације чипова“ који ће захваљујући партнерима Vtool бити уведен у редовну наставу од наредне школске године.
IMG_20190708_113720.jpg   IMG_20190708_113839.jpg   IMG_20190708_113926.jpg

5418-saradnja-raf-a-i-kompanije-vtool