Saradnja RAF-a i izraelske kompanije Vtool

Računarski fakultet je nedavno ostvario saradnju sa izraelskim startapom Vtool. Ugovor o poslovnoj saradnji potpisali su Hagai Arbel, CEO kompanije Vtool, i Stevan Milinković, dekan Računarskog fakulteta.
Vtool se bavi verifikacijom čipova, pomaže kompanijama koje proizvode poluprovodnike da izrade brže i kvalitetnije mikročipove. Osnovan 2014. godine, Vtool tim stručnjaka radi u Tel Avivu, Beogradu i Parizu.
„Cogita“ je njihov izum koji redefiniše polja podataka i celokupan domen verifikacije. Neophodnost verifikacije je očigledna, te oni nude drugačiju konfiguraciju kroz proces verifikacije mikročipa. Vtool je razvio potpuno revolucionarna rešenja koja uvode novu eru u dizajniranju čipova, a samim tim i celom tehnološkom svetu.
Kao kompanija koja se bavi najsavremenijom verifikacijom, Vtool je kreirao Cogita, prvoklasnu apstraktnu tehnologiju otklanjanja grešaka, koja koristi analizu velikih podataka da bi detektovala greške u dizajnu poluprovodnika pet puta brže od konvencionalnih metoda.
U okviru studija na RAF-u studenti će imati priliku da se po prvi put susretnu sa ovom tematikom na predavanjima iz predmeta „Dizajn i verifikacije čipova“ koji će zahvaljujući partnerima Vtool biti uveden u redovnu nastavu od naredne školske godine.
IMG_20190708_113720.jpg   IMG_20190708_113839.jpg   IMG_20190708_113926.jpg

5418-saradnja-raf-a-i-kompanije-vtool